En verden af skønhed

Jeg har haft fingre i bogen “En verden af skønhed” af danskeren Mogens G. Stryhn. Bogen har også undertitlen “En anderledes fotobog”, og den undertitel er yderst rammende. Stryhn har udgivet en række fotobøger selv. Det vil sige, at han ikke bare tager billeder og skriver tekster. Åbenbart financierer han selv tryk og distribution. 

Den 114 sider store bog rummer utrolig smukke billeder. Stryhn fortæller en del om sine holdninger til foto og kunst, og der er også beskrivelser af noget teknik. Men det er ikke en teknisk bog. Langt de fleste billeder bliver vist uden forklaring. 

en digital fotograf, så man skal heller ikke vente hjælp på den front. Men alt det er ligegyldigt, for det er en usædvanlig god bog. Billeder er i særklasse, og man frydes over hver eneste side. 

Bogen rummer billeder af landskaber, dyr, makrooptagelser og portrætter. Der er billeder fra alle ender af verden – fra Danmark til Australien, fra Sydafrika til Malaysia – fra Polen til Iran. 

Det mest ufattelige ved bogen og Stryhn er dog hans priser. Bogen koster sølle 50 kroner. Han har også udgivet andre bøger, jeg dog ikke har set, der koster fra 25 til 50 kroner. 

Og hvis det ikke er nok, så kan man købe hans billeder. Andre fotografer ville nok forlange beløb på fire cifre for et billede, men Stryhn forlanger sølle 20 kroner plus moms og forsendelse for et billede på 42 centimeters bredde. Køber man mange ad gangen, er der yderligere rabat. Den del er omend endnu mere utrolig end selve bogens pris. 

Stryhn er en mand med holdninger – holdninger han skriver ned, og holdninger han står ved. Han vil ikke acceptere snobberi, når det gælder billeder. Alle kan købe dem billigt. Her er ikke noget med nummererede eksemplarer, der skal købes som investering. 

Læs også:

Originally posted 2020-09-17 10:03:14.

2 kommentarer til “En verden af skønhed”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *