Min konfirmation

Jeg havde glædet mig til denne dag, alt den forberedelse, konfirmations forberedelse, planlægning af festen, takke sangen. -Og så lige pludselig er dagen der bare, og man får sommerfugle i maven, så man ikke kan spise noget om morgenen. Men dagen går så hurtigt, at man næsten ikke kan følge med. Her kan du læse hvordan min konfirmations dag og blå mandag gik.

Se billeder ved dygtig konfirmation fotograf

konfirmand

konfirmations tøj

Jeg vågnede kl. 7 og stod op. Jeg gik over til vinduet, for at se  om vejret var godt, men det var det ikke,  for det regnede og jeg kunne høre at det tordnede i det fjerne. Jeg gik ind i køkkenet, og spiste morgen mad, og der efter gik jeg i bad og tog mit hvide konfirmations tøj på. Derefter satte min mor mit hår, da hun var færdig,lage jeg min make-up. Da klokken blev halv ni kiggede jeg ud af vinduet igen, det regnede stadig, men det var begyndt at klare op, ude i  det fjerne. Ca. ti minutter efter kørte vi over til kirken.

konfirmander

Kirken

Det regnede stadig da vi var kommet over til kirken. Da jeg steg ud af bilen, så jeg nogle af de andre konfirmander gå over til sogne huset, så jeg skyndte mig af følge efter. Ovre i sogne huset sagde præsten at vi skulle stå pige, dreng, pige, dreng, (o.s.v.), i en lige fin række, men der var et problem, for det regnede stadig uden for, så vi skulle gå med paraplyer, men der var ikke plads til at vi alle kunne gå men en, så vi blev enige om at det kun var pigerne der gik med en. Kl. fem minutter i ni gik vi over til kirken. Inde i våben huset lagde vi vores paraplyer, vi var alle sammen vildt nervøse  og ventede bare på at vi skulle gå ind.

Professionel fotograf til konfirmander

Da præsten åbnede døren gik vi ind, i den fine række. Alle rejste sig op, og kiggede med spændte øjne på os. Jeg rystede lidt, for jeg var meget nervøs. Da Gudstjenesten startede skulle en af mine venner og jeg gå op til alteret og bede indgangs bøn, det var lidt svært at stå og læse noget op når at man var så nervøs.

konfirmanden

de andre konfirmander

Da Gudstjenesten var slut, gik vi konfirmander først ud. Uden for ventede de andre konfirmander (den anden halvdel af vores klasse) og deres familier. To min efter fik vi alle sammen at vide at vi skulle gå ind i kirken igen,  for vi skulle have taget et “konfirmations klasse billede” Det tog ca. 30 minutter at få taget er billede, for fotografen rykkede hele tiden rundt på os, for billedet skulle jo være “perfekt” da vi var færdig nåede man lige at få byttet gaver eller roser, med sine venner/veninder, enden at den anden halvdel af klassen skulle konfirmeres.

Festen

Jeg skulle holdte fest i Sejs ved Silkeborg. En time  inden at gæster skulle komme, kom en fotograf min mor kender. Han skulle tage nogle konfirmations billeder af mig, lige uden for stedet. Han tog mange billeder. Da jeg gik inden for, var nogle af gæsterne kommet, og jeg begyndte at pakke gaver op, og lidt efter lidt kom resten af gæsterne. Vi var 21 i hele selskabet, så vi skulle hole festen i en lille pejsestue, hvor der stod et langt flot dækket bord til 21 personer, og der var to små gave border. Jeg fik så mange telegrammer at der næsten ikke var plads til gaverne.

Da alle gæsterne var kommet satte vi os til bords, og festen begyndte. Da vi skulle have dessert, hen på efter middagen, havde min lillesøster og min kusine ikke været til stede i en halv times tid. Lige pludselig, kom min lillesøster, kusine og hendes veninde ind med deres blæseinstrumenter og spillede nogle melodier. Hænde på aftenen gik gæsterne hjem, og kl. 20 kørte vi selv hjem. Jeg var meget træt da jeg kom hjem, men jeg satte mig til at kigge alle de sange der var skrævet og sunget for mig, igennem. Det havde været en hård dag, men det blev en lige så hård dag, dagen efter, for der var vi på blå mandag.

Flere artikler:

Originally posted 2020-07-05 17:51:49.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *