støj

I denne tredje artikel om reduktion af støj vil jeg fremhæve en gammel traver. Det er det gratis program Digital Camera Enhancer (DCEnhancer), som jeg tidligere har beskrevet. Programmet er nemlig lige så effektivt som Paint Shop Pro til at fjerne støj, og det betyder, at det er bedre end både YarcPlus og Qimage Pro, der begge koster 350 kroner. DCEnhancer er også super simpelt at bruge i modsætning til Paint Shop Pro, der er ganske kompliceret. 

Jeg vil bruge helt samme billede som i de sidste artikler til at vise, at DCEnhancer faktisk matcher storebror. 

Det er samme billede, taget af Uwe Steinmueller fra OutbackPhoto.com med Canon G2 på 400 ISO. Som nævnt i de sidste artikler er det noget, som G2 er ganske dårlig til. Alle ISO-hastigheder over 100 giver meget støj. Det ses også i dette udsnit. Billedet er ikke forstørret – det er 100 %. 

DCEnhancer leverer nedenfor et nydeligt billede stort set uden støj. Det eneste, man kan blive irriteret over er, at man også skal bearbejde skarphed, farver og andre parametre. Man kan prøve at neutralisere virkningen af disse, hvis man kun vil røre støj, men det gør tingene mere komplekse, end de behøver. 

Problemet med de mange kontroller og muligheder er heller ikke så stort med billeder normalt, da man typisk vil ændre de ting. Men det er ikke smart til sammenligning som i dette tilfælde. 

Nedenfor er billedet efter reduktion af støj i Paint Shop Pro. Det er også nydeligt, og det må være en smagssag, om man foretrækker DCEnhancer eller Paint Shop Pro lige til den opgave. 

Originally posted 2020-05-19 22:39:39.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *